Pijnlijke pols…? De handtherapeut helpt!

Pijn aan de pols komt vaak voor, in allerlei soorten en maten. Er kunnen veel onderliggende oorzaken een rol spelen, zoals overbelasting, onopgemerkt of oud letsel, slijtage en instabiliteit. De pols is een zeer complex gewricht. Naast het spaakbeen en de ellepijp is de pols opgebouwd uit 8 kleine handwortelbeentjes, spieren, pezen en een heleboel gewrichtsbandjes. Er is een nauwgezet samenspel tussen al deze structuren. Een relatief klein probleem in dit gebied kan de natuurlijke balans verstoren en leiden tot langdurige, soms ernstige, polspijn.
In onze vestiging in Almelo kunnen wij u helpen bij pijnklachten aan de pols. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten zijn allen gespecialiseerd in letsels en aandoeningen van de hand, pols, elleboog en schouder. Allereerst wordt de exacte oorzaak van de pijnklachten onderzocht, want een goede diagnose is van groot belang om de juiste aanpak te bepalen. Vervolgens wordt bepaald hoe de beweeglijkheid, de coördinatie en de kracht van de pols is en wordt geïnventariseerd welke praktische problemen u ervaart tijdens uw dagelijkse activiteiten. Hierna wordt een behandelplan op maat voorgesteld, met als doel het weer naar tevredenheid kunnen uitvoeren van de voor u betekenisvolle activiteiten.
Soms kan het nodig zijn om aanvullend onderzoek te laten doen. In Almelo werken wij intensief samen met diverse medisch specialisten uit de regio en met Xpert Clinic, een keten van behandelcentra voor hand- en polschirurgie. Wij kunnen u, uiteraard in overleg met uw huisarts, snel doorverwijzen. Mocht er na aanvullend onderzoek aanleiding zijn voor een chirurgische behandeling, dan bent u ook daarna bij de handtherapeuten aan het juiste adres.
Wanneer u pijnklachten aan uw pols heeft, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Met onze expertise ligt een oplossing mogelijk binnen handbereik.
Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Contact opnemen kan via uw huisarts of specialist, maar rechtstreeks een afspraak maken kan natuurlijk ook. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland
Brugstraat 2
7607 XG Almelo