Afbeelding
Foto: archief

Veel spektakel op Ruiterdagen Almelo: sprongen met sensatie

ALMELO - De 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen begint vandaag, vrijdag 15 juni, en duren tot en met 24 juni.

Dit weekend worden de ponywedstrijden gehouden met zondag de Little Trial Jumping Almelo en voordien een vol programma op het gebied van springen en dressuur. En de prijzen liegen er niet om. Bij de finales zijn mooie ereprijzen te behalen, waarbij dit jaar het prijzengeld in de finales flink om hoog hebben gegooid. De al genoemde Little Trial Jumping Almelo is zondag een spectaculaire rit over meer dan twintig natuurhindernissen, wallen en sloten. Prachtig voor de deelnemers en zeker zo mooi voor de toeschouwers.

Komende maandag begint de paardendressuur. De springpaarden komen een dag later aan bod. Vanaf dinsdag gaat het sowieso helemaal los. Vanaf 's morgens half negen tot 's avonds half elf wordt er dagelijks dressuur gereden en gesprongen.

Tal van finales

Volgend weekend is zoals gebruikelijk voor de belangrijkste finales gereserveerd. Op zaterdag wordt voor de springruiters de Grote Prijs van Almelo verreden op het niveau Z en ZZ. Aansluitend krijgt het publiek de Kür bij Kunstlicht voorgeschoteld, een prachtige wedstrijd op het hoogste dressuur niveau wat de Ruiterdagen biedt. Echt een spectaculair onderdeel van de Almelose Ruiterdagen.

Bolk Trial Jumping

Zondag 24 juni krijgt het tiendaagse evenement aan de Bosrand met heel veel spring- en dressuurfinales als klap op de vuurpijl de nieuwe Bolk Trial Jumping van Almelo. Deze speciaal voor de Almelose Ruiterdagen ontwikkelde derby door parcoursbouwer Jos Brinkman is wederom adembenemend en zal hoge ogen gooien bij ruiters en publiek.