Hockeyers ruiken al geur van eerste klasse

ALMELO – De hockeymannen van MHC Almelo hebben afgelopen week onverwacht ruim met 5-2 gewonnen van GHBS. De play-offs om promotie lijken de ploeg nu niet meer te kunnen ontgaan.

Er ontrolt zich een droomscenario voor de Almeloërs, want concurrent Baarn verloor verrassend bij middenmoter Malburgen in Arnhem. Daardoor mag Almelo zondag in Baarn met 4-0 verliezen om toch vierde te worden op basis van één overwinning meer. En die vierde plek geeft recht op deelname aan de play-offs om promotie naar de eerste klasse. Dan komt de ploeg van trainer Alexander Enzerink, die onlangs voor twee jaar bijtekende, op het niveau van EHV in Enschede, uniek voor de Almeloërs. De ploeg schoot flitsend uit de startblokken en stond binnen tien minuten op een 2-0 voorsprong door treffers van Derck Smink. Dit was tevens de ruststand, waarna de 3-0 van Sten Voortman in de tweede helft direct gevolgd werd door de 3-1. Uiteindelijk werd het 5-2. De laatste twee van Almelo kwamen van nogmaals Sten Voortman en Luuk Meijer.

De vrouwen van Almelo waren op eigen veld overigens met 4-1 duidelijk te sterk voor Leeuwarden. Zij krijgen volgend seizoen Tino Stoop als trainer, die ook al voetballer en voetbaltrainer was, onder meer meer bij Oranje-Nassau in Almelo.