Afbeelding
Foto: archief

CDA en VVD willen vlot veel geld gehele A35

ALMELO – De coalitiepartijen CDA en VVD in Overijssel willen topprioriteit voor de knelpunten in het tracé van de toekomstige A35 tussen Nijverdal en Zwolle. De autosnelweg ligt er tussen Enschede en Almelo/Wierden en het volgende stuk van Wierden naar Nijverdal is op papier klaar. En daarna moet het volgens CDA en VVD in één adem door om de economische en culturele centra Twente en Zwolle met elkaar te verbinden.

Er zijn in het beoogde tracé hier en daar nog wat knelpunten, onder meer bij Haarle (waar de gemeente Hellendoorn zich qua tunnels en bruggen momenteel over bekreunt), Mariënheem en Raalte. De politiek leiders Reesink en Courtz van CDA respectievelijk VVD willen er een flink deel van de beschikbare investeringsbedragen voor aanwenden. Volgens gedeputeerde Van Hijum ligt er voor 'Kansen in Overijssel' 210 miljoen op de plank.

Over driekwart jaar zijn er provinciale verkiezingen en met een financieel dichtgetimmerd plan voor de voltooiing van de A35 valt te pronken. Hoe de coalitiepartners ChristenUnie erover het asfalteren van het zogenoemde karrespoor tussen Enschede en Zwolle denken zal moeten blijken als over twee weken komt tot de vaststelling van de Perspectiefnota.