Afbeelding
Foto: Gele Raaf

Impuls voor Woonboulevard; proef met twee uur gratis parkeren in Binnenstad van Almelo

ALMELO – De nieuwe coalitie in Almelo wil fullspeed verder met de metamorfose van de binnenstad. Dat blijkt uit het coalitieakkoord.

Een levendige binnenstad heeft, schrijft men, een hoge prioriteit. Belevenis moet centraal staan. De binnenstad wordt een mix van wonen, werken, winkelen en recreëren. Dit vraagt om een aantrekkelijke binnenstad waar jong en oud graag willen zijn. De leegstand moet verminderen, het winkelgebied compacter en het verblijf uitnodigender. Behalve de binnenstad krijgt ook de Woonboulevard aan de rand van de stad impulsen; daar moet een Lifestyleboulevard ontstaan. 'We houden er daarbij rekening mee dat deze niet concurreert met de binnenstad. Om de ambitie van een aantrekkelijke, levendige binnenstad te realiseren treffen wij een pakket aan maatregelen.'

Voor investeringen in het stadscentrum is een bedrag van anderhalf miljoen euro beschikbaar. Om niet alleen de binnenstad zelf aantrekkelijker te maken maar ook het bezoek aan het centrum komt er drie jaar een proef met twee uur gratis parkeren. Het doel is een groei van het aantal bezoekers en de omzetpotentie en het terugdringen van de leegstand. Een voorwaarde is wel dat behalve de gemeente Almelo ook Stadstoezicht en de ondernemers per jaar drie ton op tafel leggen voor het experiment.