Afbeelding
Foto:

Elektrische bedrijfsfietsen bij bedrijven

ALMELO - Vijf bedrijven, gevestigd op het bedrijvenpark Bornsestraat, hebben elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft. Het idee is dat medewerkers de elektrische fietsen voor woon-werk en zakelijk verkeer gebruiken.

Volgens voorzitter Bremmer van hebben de ondernemers van de Bedrijvenkring Bornsestraat duurzaamheid hoog in het vaandel staan. 'Door het stimuleren van het fietsgebruik streven we naar minder auto's op de weg. Dat bespaart autokilometers en CO2-uitstoot. Ook is fietsen goed voor de gezondheid, draagt het bij aan de vitaliteit van medewerkers en daarmee aan het terugdringen van het ziekteverzuim.'

In dit project hebben vijf bedrijven, Bedrijvenkring Bornsestraat en Twente Mobiel de handen ineengeslagen. Alle participanten dragen financieel bij in de aanschaf van de bedrijfsfietsen. Voor alle andere bedrijven is centraal op het bedrijvenpark aan de Planthofsweg een mobiliteitscentrum ingericht waar medewerkers van ondernemingen (elektrische) fietsen kunnen lenen en hun eigen fiets kunnen laten onderhouden. Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit, met de Regio Twente en bedrijven.

Op de foto van links naar rechts Mark Niemeijer (J & J Techniek), Jan Oldejans (Herikon), Henry Westen (FietZ Almelo), Ine Niemeijer (J & J Techniek) en Gertjan Mollink (Bedrijvenkring)