Afbeelding
Foto:

Pink Ladies Night: steun tijdens en na kanker

ALMELO - Er vindt komende woensdag, 20 juni, een gezellige én inspirerende Pink Ladies Night plaats bij FysioZuid aan de Leemhorst. Van 18.30 tot 21.30 uur worden uiteenlopende activiteiten gehouden rond het thema borstkanker.

Alle expertise over borstkanker komt bijeen onder één dak. Er is veel mogelijk op het gebied van behandeling van klachten bij en na kanker en het bredere thema bewegen en persoonlijke verzorging. Onder het genot van een hapje en drankje kunt u zich hierin verdiepen. Zo geeft Margreet Dik uitleg over lingerie. Na behandelingen is het vaak lastig om passende en mooi zittende lingerie, badkleding of hemdjes te vinden. Gelukkig is er steeds meer te vinden, waaronder passende oplossingen na borst-besparende operaties. Deze avond door "live" modellen verschillende lingerie en badmode gepresenteerd!

Goede ondersteuning
Er is ook veel ondersteuning mogelijk tijdens en na de behandeling. Zo is er de relatief nieuwe specialisatie van oncologiefysiotherapie; begeleiding heeft een goed effect op de kwaliteit van leven. Hierbij moet men denken aan kracht- en conditieopbouw na behandeling. Door de operatie en/of radiotherapie kan er ook oedeem optreden. Het is belangrijk om dit oedeem adequaat/ vroegtijdig te behandelen om chroniciteit te voorkomen. Deze behandeling vindt altijd plaats in samenwerking met een compressiespecialist. Voeten Plaza Almelo geeft advies over de gevolgen van behandeling voor uw voeten. Ook voeding speelt een belangrijke rol bij herstel. Zo kan het gewicht fluctueren bij behandeling en er zijn gevolgen voor het maagdarmkanaal. Een diëtist kan helpen met advies op maat. Op het gebied van beweging zijn onder meer hardloopschoo l De Mooie Vrouw en Mindfull Walk van de partij.