Afbeelding
Foto: archief

Enorme opbrengst haringparty Mensen voor Mensen

ALMELO – Het is de tijd van de Hollandse Nieuwe en de haringparty's waar de delicatessevissen smaakvol over de tong gaan. Vandaag, vrijdag 15 juni, vindt de vermaarde celebrityparty bij Bolk Transport in Almelo plaats, maar vorige week waren veel die prominenten al in het stadion van Heracles om voor te proeven. De zevende editie van deze haringparty was gekoppeld aan een vaatjesveiling en leverde het onwaarschijnlijke bedrag van liefst 130.000 euro op dat ten goede komt aan het werk van de Stichting Mensen voor Mensen.

De hoge opbrengst was mede te danken aan de enthousiasmerende en opzwepende werk van visveilingmeester Albert Hendrikse. Mensen voor Mensen zet zich in voor doelen die gericht zijn op mensen die buiten hun schuld in de problemen zijn geraakt.

Twentse zakenlieden en afgezanten van de overheid namen deel aan deze bijeenkomst van haring-happen en geld-gunnen voor het goede doel. Het ene bod lokt dan het andere uit; prijsopdrijving als mengeling van geldingsdrang en filantropie.

Tevens werd op deze avond bekendgemaakt dat de genoemde stichting drie ambassadeurs krijgt, onder wie twee buurburgemeesters: Gerritsen van Almelo en Robben van Wierden. Ook de zakenman Henk Bolk, inderdaad, van Bolk Transport en initiator van zijn eigen haringparty, die ook in trek is bij tal van ondernemers uit Almelo en wijde omgeving en politici van uiteenlopende pluimage, uit de hele regio Twente én ook veel Haagse, onder wie bewindspersonen, geregeld zelfs premier Rutte.

Bolk is ook een bekende verschijning op het Binnenhof, en bovendien drager van de Almelospeld vanwege zijn betrokkenheid bij het sociaal-maatschappelijke leven in de stad en de ommelanden.

De happening werd omlijst door een show van de groep O'G3NE die voor met een fantastisch optreden zorgde voor de goede sfeer. Ook op de haringparty van Bolk is altoos muziek, van soms bekende artiesten, maar ook regionale volkszangers, variërend van Dennie hoebahoebahop - Chrisian en - jawel - Johnny Bolk, die uit aandrift altijd weer voor vormen van exceptionele vervoering zorgt.