Afbeelding
Foto: Gemeente Wierden

Wethouder Braamhaar van Wierden reikt verdiend PSO-certificaat uit aan bedrijf Grootgroener te Almelo

ALMELO/WIERDEN – De nieuwbakken wethouder Braamhaar van Wierden reikte deze week een PSO-certificaat (Prestatieladder Socialer Ondernemer) uit aan eigenaar Trip van het groenbedrijf Grootgroener uit Almelo. De gemeente Wierden is blij dat deze samenwerkingspartner op het gebied van re-integratie op de arbeidsmarkt nu ook vooroploopt op het gebied van sociaal ondernemen.

De gemeente Wierden, personeelsdiensten Twente en Grootgroener werken samen om ervoor te zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer volledig kunnen deelnemen aan de maatschappij. Zo krijgen inwoners van de gemeente Wierden bijvoorbeeld de kans om vanuit een bijstandsuitkering weer aan het werk te gaan. 'Zij bieden mensen een weg naar nieuwe kansen en mogelijkheden'.

De van scheidsrechter tot wethouder gepromoveerde Enternaar repte over 'een voorbeeldbedrijf voor andere ondernemers'. Overigens wordt Braamhaar ten gemeentehuize al amicaal Braam genoemd.

Grootgroener heeft nu, net als de gemeente Wierden, de hoogste trede op de PSO-ladder bereikt en toont daarmee aan op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in de samenleving. Dat samenwerkingspartner Grootgroener het PSO-certificaat ontvangt, onderstreept de doelstelling van de gemeente om andere bedrijven te stimuleren te investeren in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Op de foto van links naar recht: Mariska Cubuk (extend), André Trip, Eric Braamhaar en Vera Valk (gemeente Wierden).