Twenterand krijgt wethouder media

ALMELO/VRIEZENVEEN - In de gemeente Twenterand krijgt de nieuwe wethouder Harmsen specifiek media en communicatie onder beheer.

Tot nu toe is de burgemeester qualitate qua verantwoordelijk voor de communicatie. GBT heeft met twaalf van de 23 zetels de absolute meerderheid en gaat met de drie zetels tellende ChristenUnie de komende jaren een coalitie vormen in de verhouding 3-1. Harmsen komt uit Den Ham, is nu politieagent, net als zijn vader. GBT levert verder de wethouders Paters en Koster; ook Koster is politieagent. Namens de ChristenUnie blijft wethouder Van Abbema

De bedoeling is volgens GBT-fractieleider Elzinga tot een fundamenteel andere bestuursstijl te komen. Het college zal nog altijd met voorstellen komen, maar zullen ook vanuit de raad moeten initiatieven worden genomen om beleid te maken of bij te sturen. De betrokkenheid van de inwoners moet aanmerkelijk worden vergroot. Elzinga zegt dat burgers meer moeten worden betrokken en dat kan naar zijn inschatting door ze uit te dagen. Zo krijgt elke dorp in de gemeente een spreekwoordelijke zak met geld waarop ze met heldere idee├źn en praktische plannen een beroep kunnen doen.