Afbeelding
Foto: Hardenberg

Jutstra in directie Moderna; ook uitbreiding van bedrijf

ALMELO/HARDENBERG – De voormalige directeur Jutstra van de Rabobank Noordwest Twente, met de uitvalsbasis in Almelo, is toegetreden tot de directie van het bedrijf Moderna Textielservice.

Dit bedrijf gaat in Hardenberg fors uitbreiden en heeft daartoe 1,6 hectare grond van de gemeente gekocht, grenzend aan de huidige locatie op bedrijventerrein Broeklanden. De koopovereenkomst werd vorige week ondertekend door directeur Stad van Moderna en wethouder Prinsse voor wie het een der laatste handelingen was, omdat hij na twaalf jaar zijn politiek-bestuurlijke loopbaan heeft beëindigd.

Nieuw pand

Moderna Textielservice opende een kleine vier jaar terug een nieuw pand dat sedertdien de basis van het familiebedrijf vormt. De vestiging in Hardenberg herbergt een bedrijfs-/horecawasserij, een handelsonderneming, een wasserij voor particuliere reiniging, een distributiecentrum en kantoren. Er werken bij Moderna Textielservice momenteel 380 mensen, goed voor 275 formatieplaatsen Er zijn daarnboven logistieke vestigingen van het groeiende bedrijf in Woerden en Zaandam.

De directie van Moderna werd dit jaar zoals gezegd uitgebreid met algemeen directeur Jutstra. Volgens hem past de aankoop van de grond bij de groeiambities van Moderna. 'Sinds de opening van ons nieuwe pand in 2014 is de productie van Moderna bijna verdubbeld. Nog steeds zien we forse groei van ons bedrijf. Met de aankoop van deze grond kiezen we er voor om de productielocatie in Hardenberg te behouden, met een efficiënt distributienetwerk in het land.' Jutstra was voorheen behalve directeur van de Rabobank in Almelo ook indezelfde functie voor de bank werkzaam in Hoogeveen en Hardenberg.

Prinsse nam na deze transactie, zijn laatste grondverkoop, afscheid als wethouder van de gemeente Hardenberg. Ruim zestien jaar geleden werd hij wethouder namens het CDA. Hij was vooral een twee-eenheid met burgemeester Meulman, ze trokken samen op om Hardenberg op te stuwen in de vaart der volkeren.

Het binnenhalen van Moderna Textielservice was een van de grotere klappers. Meulman ging enige jaren geleden al weg. In de zestien jaar van zijn wethouderschap heeft Prinsse zich vol passie en energie ingezet voor de gemeente, zo bleek uit toespraken en loftuitingen.