Afbeelding
Foto: Marinus Blaak

Herinrichting van de Nieuwstraat voor de leefbaarheid

ALMELO – Er is een herinrichting van de Nieuwstraat in gang getrokken. Er komt meer aandacht voor openbaar groen en extra parkeerruimte.

Na de voltooiing zal de maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur worden verlaagd tot dertig kilometer per uur. Dit moet de veiligheid en meer in het algemeen de leefbaarheid in de straat en de buurt (Nieuwstraatkwartier) ten goede komen.

Eerder bleek een aangenomen motie van de gemeenteraad volgens het college te begrotelijk. In deze motie droeg de raad het college van burgemeester en wethouders op tot een meer drastische aanpak de verkeersveiligheid en de uitstraling van de entree van de Nieuwstraat vanaf de spoorzijde.

Motie te duur

Volgens het college bleek de sloop van zeven panden aan de even kant van de Nieuwstraat, tussen de Ambtstraat en Goossenmaatweg, de meest goedkope oplossing om tot een verkeersveiliger entree van de Nieuwstraat te komen, maar niettemin onbetaalbaar voor de gemeente, want het zou 1,2 miljoen euro vergen. 'Ons ontbreken echter de financiële middelen om deze verbetering vorm te kunnen geven.' Er is nu dus gekozen voor een minder kostbare reconstructie, namelijk een herinrichting van de Nieuwstraat, gekoppeld aan de reconstructie van de riolering,door het wegenbedrijf Roelofs uit Den Ham. Burgemeester Gerritsen kwam afgelopen week voor het officiële startsein naar de molen De Hoop.

Trots en eigenheid

De burgemeester gaf hoog op van de betrokkenheid van en in de wijk en press de 'trots' en de 'eigenheid'van de bewoners. Ze willen en kunnen over van alles meepraten, waaronder straatmeubilair en lantaanpalen. 'Het moet veiliger, leefbaarder, plezieriger worden', aldus de burgemeester die alle betrokkenen een hart onder de riem stak.