Afbeelding
Foto:

Vrouwen Coachen Meiden

ALMELO - Het project Vrouwen Coachen Meiden gaat van start in Oldenzaal, Hengelo en Almelo. Dit is er op gericht om met name kwetsbare meiden te helpen om weer een positieve lijn in hun leven te vinden.

Het project Vrouwen Coachen Meiden is niet nieuw; het is sinds 2009 actief, opgezet door het Vrouwenplatform Carree Overijssel. De insteek is om meiden van 12 tot en met 27 jaar te helpen met een persoonlijk ontwikkelingstraject. Het gaat dan om een groep die kampt met bijvoorbeeld schooluitval of problemen thuis. Zij krijgen dan een vrouwelijke coach - een vrijwilliger - die samen met hen gaat kijken hoe dit opgelost kan worden. De coaches motiveren meisjes gedurende een jaar om vanuit een actieve, positieve instelling te werken aan een toekomst met zelfvertrouwen, betere kansen op werk en economische zelfstandigheid. Hiermee wordt schooluitval voorkomen, instroom in Jeugdzorg beperkt of nazorg geboden bij uitstroom uit Jeugdzorg, door activering richting arbeidsmarkt en/of een vervolgopleiding. Al ruim 250 meiden zijn in de afgelopen jaren gekoppeld aan coaches. Zij hebben daardoor belangrijke stappen vooruit kunnen zetten in hun (maatschappelijk) leven!

Meiden gezocht
Het project is nu op zoek naar meiden in Oldenzaal, Hengelo en Almelo die wellicht baat zouden hebben bij deze hulp. Ben je of ken je een meisje of jonge vrouw? Neem dan contact op met de projectleider. Natuurlijk is privacy voor de deelnemers hierin erg belangrijk.

Coaches gezocht
Ook is het project op zoek naar coaches om deze groep te helpen. Zij zoeken daarom vrouwen die graag willen helpen. Affiniteit met de doelgroep, geduld, humor en een luisterend oor zijn hierbij erg belangrijk. Aanmelden als coach kan eveneens via de projectleider. De tijdsbelasting is ongeveer 2 uur per week in overleg met de deelnemer. Coaches krijgen ook de gelegenheid om trainingen te volgen om hen te helpen bij deze uitdagende taak.

Hoe aanmelden?
Wil je meer weten of een vrijblijvende afspraak voor aanmelding maken, mail naar vcm@vpcarree.nl of bel onze projectleider voor regio Twente: Hanife Turan tel. 06-19673619. Kijk ook op: vrouwenplatformcarree.nl