Afbeelding
Foto: archief

Mariaparochie krijgt opnieuw een boek

MARIAPAROCHIE/ALMELO – Er wordt gewerkt aan de voorbereidingen van een jubileumboek over een eeuw Mariaparochie.

De jubileumboekcommissie bestaat uit Bertus Hanstede, Betsy Telgenkamp-Bos, Gerard Kampkuiper, Henri Goossen, Frans Loohuis, Sander Scholten, Ans Kampkuiper-Sand en Philip Kampkuiper. Het accent ligt op de afgelopen kwart eeuw, want bij het 75-jarig bestaan van het dorp, en dus van de parochie van Maria, verscheen destijds ook al een kroniek.

Het gaat trouwens formeel om de Mariaparochie, maar het dorp is verklonken aan Harbrinkhoek, al is een deel van de grond van de parochie eigendom van de gemeente Almelo, een soort Sluitersveld-Oost. Het zal trouwens zo'n kwart eeuw geleden zijn dat Almelo probeerde het hele dorp in te pikken. Daar leek een politieke meerderheid, tot het toenmalige communistische raadslid Joop Schepers zei ervan af te zien Mariaparochie met het pistool op de borst gelukkig te maken.

Wellicht komt dat verhaal ook in het boek. Hoe dan ook wordt parochianen met verhalen gevraagd zich te melden Aan de orde komen sowieso nieuwe clubs, zoals de carnavalsvereniging de Dubbelkiekers en de stichting Autorodeo Harbrinkhoek. En wellicht krijgt de promotie van MVV'29, mocht het dezer weken zover komen, ook een plek.