Joran Schuijn
Joran Schuijn Foto: archief

Servus haalt Quasimodo naar Almelo en trekt letterlijk (vier) volle zalen in Hof 88 met de gebochelde van Parijs

ALMELO – Na lange voorbereiding is het zover en brengt muziektheater Servus de musical Quasimodo. De première is zaterdagavond in Hof 88 te Almelo. De tweede uitvoering is zondag en volgend weekend zijn er nog twee uitvoeringen.

Alle vier de voorstellingen zijn uitverkocht, wie zich nog meldt, komt op een wachtlijst.

De musical vertelt de door Victor Hugo in 1831 opgetekende wederwaardigheden van de gehandicapte klokkenluider van de Notre Dame, van Victor Hugo. Het verhaal speelt in het Parijs van 1482. De gebochelde Quasimodo (een rol van Erasmus-leerling Joran Schuijn) zit al zijn hele jonge leven opgesloten in de klokkentoren van de Notre Dame. Daar wordt hij grootgebracht door zijn pleegvader, de wrede rechter Frollo. Met hulp van zijn denkbeeldige vrienden weet hij te ontsnappen. Hij gaat naar het Zottenfestival, het feest dat één keer per jaar in de stad plaatsvindt. Hij ontmoet allerlei boeiende personages, onder wie de betoverende zigeunerin Esmeralda, kapitein Phoebus, de nar Clopin en vele anderen. Wat volgt is een fascinerend verhaal over vervolging, onderdrukking en haat, maar ook liefde, vriendschap en loyaliteit. Het prachtige decor in de kapel van Theater Hof 88 maakt dat je je daadwerkelijk in de Notre Dame waant.

Servus doet al het werk om de musical op de planken te brengen zelf, dus op het toneel, maar ook in de coulissen en achter de schermen: decorbouw en de hele kostumering. Er zijn zo'n honderd personen in touw om de musical tot een succes te maken. De artistieke leiding is in handen van regisseur Ronald Veurink, de muzikaal leiders Willem Jan van Asselt (combo en projectkoor) en Bernie Meems (koor), en choreografe Bianca Seinen.