publiek bij vorige editie festival
publiek bij vorige editie festival Foto: Marinus Blaak (Gele Raaf)

Beeklustpark voor 27-ste keer decor Blaaskapellenfestival

ALMELO – Het traditionele Blaaskapellenfestival van de Stichting Activiteitengroep Beeklustpark ontrolt zich komende zondagmiddag voor de 27-ste keer in deze idylle waar natuur en cultuur elkander versterken.

Om half twee bijt de Noorkerklanderkapel uit Hengelo het spits af. Om tien over half drie maakt de Twentelandkapel uit Buurse zijn opwachting en om vier uur is het tijd voor de Grenslandkapel uit Overdinkel. Het jaarlijkse kapellenfestival behoort tot de (vele) publiekstrekkers op de jaaragenda.

De actieve Activiteitengroep Beeklustpark Almelo ontstond medio de jaren zeventig en is betrokken zijn bij het reilen en zeilen in en rond het Beeklustpark. Zo kwam er mede door de stichting onder andere een muziekkoepel in het stadspark dat een rijke historie kent. In de achttiende eeuw stond hier de inmiddels verdwenen villa van de Almelose fabrikantenfamilie Coster, precies op de plek waar de Weezebeek en de Almelose Aa zich bij elkaar voegen. Het park is nu op initiatief van landgoedeigenaar en bankier Ten Cate, bewoner van De Bellinckhof, volledig gerestaureerd, in oude luister hersteld, op basis van de uit 1772 daterende ontwerptekening. Zo werd het Grand Canal, een klassieke waterpartij met aan weerszijden bomen hersteld en is enige jaren geleden de muziekkoepel van de Activiteitengroep ook gerenoveerd.

Variatie troef: volgende week zondagparkkerkdienst, een hedendaagse hage(n)preek.