Jerry Blekkenhorst
Jerry Blekkenhorst Foto: PR Zandstuve

Horeca-ondernemer wil een wijngaard van vijftig hectare

ALMELO/DEN HAM - De horeca-ondernemer Blekkenhorst wil op de Mageler Es in Den Ham een wijngaard van zo'n vijftig hectare laten aanleggen.

Blekkenhorst, is eigenaar van De Zandstuve in Den Ham en ook in Almelo geen onbekende. Hij ijvert nu voorde grootste wijngaard van Nederland. De komende tien jaar denkt Blekkenhorst circa zevenhonderdduizend liter wijn te produceren.

De Mageler Es, waar al sinds de middeleuuwen landbouw plaatsvindt, ligt in de uitgestrektheid tussen Achteres, Geerdijk, Esweg en Vroomshoopseweg en maakt onderdeel uit van een zandrug die loopt van Beerze naar Den Ham. Op deze verhoging heeft men een fraai uitzicht op het dorp Den Ham. Voor wandelaars en fietsers heeft de Mageler Es nu al veel te bieden.

Twentsch Wijnfestival

De Es omspant 120 hectare en leent zich volgens Blekkenhorst in het kader van duurzaam ondernemen, de vraag naar exquise wijnen en de toenemende populariteit van streekproducten uitermate goed voor de druiventeelt en het wijnenproductieambacht. 'Wij merken dat onze gasten veel waarde hechten aan goede wijnen. Natuurlijk zijn wij al erg blij met onze huidige wijnen, maar hoe mooi is het als je dit aspect zelf in de hand hebt?', aldus Blekkenhorst, die ook initiator is van het Twentsch Wijnfestival, samen met het Twentsch Wijnhuis in Vasse.