Een haperende vinger…? De handtherapeut helpt!

Een knappend gevoel in de vinger bij het buigen of strekken. Een zichtbare hapering. Een voelbare of zelfs hoorbare 'klik'. Herkent u dit? Dan heeft u waarschijnlijk last van een 'trigger finger' (of een 'trigger duim'). De oorzaak van deze veel voorkomende, vaak pijnlijke, klacht is een peesontsteking. Hierbij is een klein stukje van de pees verdikt. Gewoonlijk glijden de pezen van de hand door smalle kokertjes vloeiend heen en weer. Bij een verdikte pees is deze beweging niet vloeiend meer; de pees kan alleen met moeite door het kokertje bewegen. Dit uit zich in het kenmerkende knappen en haperen. Soms is de pees zo verdikt dat hij helemaal niet meer door het kokertje past en de vinger zodoende niet meer volledig kan buigen of strekken.
In onze vestiging in Almelo kunnen wij u helpen bij een trigger finger of trigger duim. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten hebben veel ervaring met deze aandoening. Een klein vingerspalkje om de vinger rust te geven zodat de verdikte pees kan slinken, gecombineerd met specifieke adviezen, oefeningen en therapie, is vaak voldoende om de peesontsteking te laten genezen.
Mocht de handtherapeutische behandeling tot onvoldoende verbetering leiden, dan kan een injectie met een ontstekingsremmend medicijn of een kleine chirurgische ingreep een oplossing zijn. In dat geval verwijzen wij u (terug) naar uw huisarts of overleggen wij of het zinvol is u door te verwijzen. Aangezien Handtherapie Nederland intensief samenwerkt met diverse medisch specialisten uit de regio en bovendien op de vestiging in Almelo vanaf 26 juni gezamenlijke spreekuren organiseert met de hand- en polschirurgen van Xpert Clinic, kan dit snel worden geregeld.
Blijf niet rondlopen met een trigger finger. Wanneer u al bij beginnende klachten aan de bel trekt, is de kans beduidend groter dat de klachten met handtherapie verholpen kunnen worden. Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland Brugstraat 2 7607 XG Almelo