afslag Almelo
afslag Almelo Foto: Gerrit Alink (Enters Nieuws)

Snel reserveren voor fietspad Enter richting Almelo via Ypelo

ENTER/ALMELO – De gemeente Wierden gaat geld reserveren om zo snel mogelijk een fietspad aan te leggen van Enter via Ypelo naar Almelo. Dat heeft de dominante partij NEW bedongen. Het fietspad dient vooral de veiligheid van de vele middelbare scholieren die dagelijks deze route heen en terug fietsen. De huidige burgemeester Gerritsen van Almelo weet er als geboren Enternaar alles van.

De lokale partij Nieuw Enter Wierden (NEW) won de verkiezingen (van vier naar zeven zetels en de grootste fractie) en heeft nu in de besprekingen met het CDA (van zes naar vijf zetels en voor het eerst bespeler van de tweede viool) ook de formatie gewonnen, want voor de partij belangrijke punten in het coalitieakkoord gekregen, waarbij een accent op Enter ligt. De nieuwe coalitie gaat dus reserveren voor de aanleg van een vrijliggend fietspad bezijden de Ypeloweg. NEW sloeg ook al jaren op dit aambeeld, maar kreeg het niet voor mekaar. Nu dus wel. Ook wil de coalitie geld uittrekken voor nieuwe huisvesting ten behoeve van het basisonderwijs in Enter.

Scheidsrechter

De uit Nijverdal ingevlogen wethouder Coes van het CDA gaat zich ontfermen over Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting en vermoedelijk ook dorpsstraten en fietspaden. In de gemeente Hellendoorn behartigde hij twaalf jaar het Sociaal Domein, maar in Wierden krijgt de nieuwe wethouder Braamhaar van NEW dat pakket. Mogelijk valt ook Sport in het pakket van de gewezen voetbalscheidsrechter, maar dat staat niet in de verklaring der beide partijen. De tweede NEW-wethouder Kortenhoeven krijgt Financiën en Duurzaamheid onder zijn hoede. De coalitie van NEW en CDA zal 'voorlopig' windmolens in het landschap weren en 'op korte termijn' beleid voor zonneparken openbaren.