Afbeelding
Foto: archief

Tubbergen wil regeren 'met de samenleving'

MARIAPAROCHIE/TUBBERGEN - De buurgemeente Tubbergen wil behalve een politiek akkoord ook een maatschappelijk akkoord over het beleid voor de komende jaren. Het doel is inwoners sterker bij beleid te bepalen. Burgers en bestuurders moeten samen doen wat goed is voor de gemeenschap.

De gemeenteraad sprak dat deze week unaniem uit. De bedoeling is (groepen) mensen meer bij de voornemens en keuzes te betrekken. Gedurende de zomermaanden gaan het college en de raad 'in gesprek met de samenleving' over een agenda met belangrijk geachte doelen voor de komende vier jaar.

De drie coalitiefracties CDA, Gemeentebelangen/VVD en Dorpen Centraal hebben afspraken gemaakt over een nieuwe manier van (samen)werken. Ook de tweekoppige oppositiefractie van de PvdA is het ermee eens om inwoners, verenigingen, organisaties en ondernemers nauw te betrekken bij beleid.

Tubbergen is een plattelandsgemeente met een aantal hoofdkernen (waaronder Tubbergen, Geesteren, Albergen, Vasse en Mariaparochie) en veel kleinere kernen. De bedoeling is dat er per dorp en kern een ontmoeting/ gespreksavond komt. Ook vinden afzonderlijke bijeenkomsten plaats.

ppp