Afbeelding
Foto:MVV'29

MVV'29 kán met TVC'28 hogerop; Luctor mist z'n vrijwilligers

MARIAPAROCHIE/TUBBERGEN – TVC'28 keert na een seizoen terug in de eerste klasse van het zondagvoetbal. De ploeg uit Tubbergen wist vorige week het kampioenschap van de tweede klasse al veilig te stellen. Verrassender is nog dat ook MVV'29 uit Mariaparochie volgend seizoen terug kan keren naar dit niveau, als de club erin slaagt de nacompetitie te winnen.

TVC'28 is dit seizoen meer dan de terechte kampioen, want pakte de titel met zes punten voorsprong op fusieclub SDC'12 uit Denekamp. De winst van vorige week op het eigen sportpark De Grote Moat was al beslissend voor kampioenschap en dus de promotie. Zo kon het feest in eigen huis worden gevierd. De kampioenen speelden afgelopen zondag bij Robur et Velocitas de laatste competitiewedstrijd met 2-2 gelijk.

MVV'29, de één jaar jongere zustervereniging, kan hand in hand met TVC'28 de gang naar de eerste klasse maken als het de nacompetitie wint. De club van 'De Spar' in Mariaparochie won de eerste periode, maar zakte daarna door de ondergrens, verloor week na week (werd onlangs op eigen veld gewassen en geschoren door TVC'28!), en moest zelfs nog alle zeilen bijzetten om degradatie af te wenden. De vorm kwam net op tijd terug en de winst van 2-1 in de laatste competitiewedstrijd tegen WSV kan worden beschouwd als een goede generale voor de nacompetitie.

Luctor et Emergo

In dezelfde klasse heeft Luctor et Emergo uit Almelo een vlak seizoen achter de rug. de club eindigde in de middenmoot en keert dus niet terug naar de eerst klasse waarin het enige seizoenen bivakkeerde. De trainer Kenan Durmusoglu én de spelers Sten Middelkamp en Maik Poelakker gaan wel naar de erste klas, maar dan op zaterdag. Ze vertrekken naar DOS'37 in Vriezenveen. Danny Jacobs heeft thuis tegen Achilles'12 een punt achter zijn voetbalcarrière gezet. Hij worstelde vijftien jaar en kwam telkens boven.

Overigens dreigt bij Luctor nog een groter probleem: er is vanavond een extra ledenvergadering voor Luctor-leden en ouders van jeugdleden, met als enige agendapunt het grote tekort aan diverse bestuursfuncties, commissieleden, leiders, trainers et cetera. 'Zonder vrijwilligers geen voetbal', waarschuwt het bestuur.