Afbeelding
Foto: archief

Eetkamer zoekt ruimte die geschikter is voor doelgroep

ALMELO – Ofschoon de Stichting De Eethoek erkentelijk is voor haar onderkomen in het restaurant van de sportaccommodatie IISPA zou ze toch graag willen verhuizen. Het bestuur zoekt een accommodatie die meer past bij de doelgroep. De fonkelende IISPA is prachtig, eigenlijk tè prachtig, met een letterlijk en figuurlijk hoge drempel. De stichting kon er in februari terecht voor het koken en serveren van gezonde maaltijden ten behoeve van Almeloërs die dat nodig hebben, waaronder arme gezinnen met kinderen.

Het echtpaar Monique en Stephan van Baaren nam het initiatief voor dit sociale project met maaltijden en contacten, maar dreigde vorig jaar te moeten stoppen omdat het speeltuingebouw 't Nieuwland dat onderdak bood, de ruimte zelf nodig had voor buitenschoolse opvang.

Het clubhuis van DRC'12 op het sportpark De Riet leek soelaas te bieden, maar dat duurde te lang en uiteindelijk werd het dus IISPA, waar de stichting, de vrijwilligers én de gebruikers dolgelukkig mee waren. Feitelijk sluiten de gebouwen op het sportpark in De Riet qua locatie en functionaliteit beter aan op de doelgroep dan IISPA, want midden in de wijk, goed bereikbaar, nabij voorzieningen. Dat was toen niet op stel en sprong te regelen, misschien waagt men een nieuwe poging, zonder tijdsdruk, en mogelijk met hulp en bijstand van Sportbedrijf Almelo.

Warme maaltijd

De Eethoek voorziet hoe dan ook nadrukkelijk in een behoefte voor mensen die een gratis warme maaltijd kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze met weinig geld moeten rondkomen of vanwege een lichamelijke handicap zelf niet kunnen koken. Er gaan per dag tientallen mensen aan tafel, om gezond te eten, onder wie kinderen.

Minimaal bedrag

Het hele team van vrijwilligers bestaat uit zogenoemde ervaringsdeskundigen die samen de strijd tegen armoede aangaan voor mensen die het om welke reden dan ook niet breed hebben. De creativiteit van het team van De Eethoek, bekroond met de landelijke Ab Harrewijn Prijs, wordt hogelijk geprezen, om voor een minimaal bedrag een warme maaltijd op tafel te zetten.