Afbeelding
Foto: PR Hof 88

Zwarte bladzijde in 'koloniale' geschiedenis op toneel Hof 88

ALMELO - De theatergroep DeltaDua slaat met de voorstelling WESTERLING in Hof 88 te Almelo een zwarte bladzijde uit de koloniale geschiedenis van Nederland open.

Het vertelt het verhaal van de hoofdpersoon Mozes, een Molukse ex-militair die worstelt met zijn gevoelens en de gruwelijke ervaringen die hij jarenlang heeft weggedrukt om te kunnen overleven. Hij leidt een teruggetrokken leven, maar zijn herinneringen aan zijn meerdere, kapitein Raymond Westerling, en de mensen die een belangrijke rol speelden in zijn leven, laten hem niet met rust. Hij verdraagt hun aanwezigheid niet, maar kan tegelijkertijd niet zonder. De muziektheatervoorstelling is een poëtisch maar ook ruig muzikaal drama over de opkomst en ondergang van een voormalig Nederlandse kolonie, geïnspireerd op het leven van de omstreden militair die door zijn achtergrond als zowel dader als slachtoffer kan worden aangemerkt.

Indringend

Frank den Os (script) en Anis de Jong (regie) bewezen eerder indringend en krachtig muziektheater neer te kunnen zetten over een 'onder de mat geschoven' en beladen geschiedenis. Ook in WESTERLING zoeken zij in de heftige materie naar parallellen met de chaos in de wereld van nu, waardoor de voorstelling een sterk actuele lading zal krijgen.

De voorstelling WESTERLING begint zaterdagavond in Hof 88 om 20.15.

ppp