passage Kornmarkt
passage Kornmarkt Foto: Marinus Blaak

Almeloopers: geest vaardig; goed doelen en stadsfeestje

ALMELO - De doorkomst van de Almeloopers in de Roparun was afgelopen weekend aanleiding tot veel feestgedruis, met name bij de uitzinnig feestende menigte op het Amaliaplein.

De driedaagse sponsorloop van Hamburg naar Rotterdam kwam op Eerste Pinksterdag weer door Almelo, waar de lopers groepsgewijs passeerden en 'welkom in Almelo' werden geheten door burgemeester Gerritsen.

De Gravenallee was ook dit keer als 'Laan van bezinning' ingericht en de in het verlengde liggende Doelenstraat heette voor de gelegenheid Goede Doelenstraat. Via de Grotestraat en de Koornmarkt, waar de tientallen groepen lopers en fietsers ook werden onthaald door ruim aanwezig publiek, volgde de dollemanspassage op het Amaliaplein.

Voor de 27ste keer vond de Roparun plaats: een nationaaal 'hardloopevenement in estafettevorm' voor het goede doel. de ondersteuning van diverse projecten en initiatieven die de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten verbeteren. De steun van de Roparun is uniek doordat de stichting geen geld geeft, maar alle projecten zelf beoordeelt en ze dan pas steunt, onder meer in Almelo, dankzij de Almeloopers.

Dat mag feestelijk worden gevierd, wat dus in Almelo gebeurde. De geest werd Eerste Pinksterdag meer dan vaardig (en) uitgestort over deelnemers en toeschouwers.