Pijnlijke duim…? De handtherapeut helpt!

Duimklachten komen relatief vaak voor, vooral na het 40ste levensjaar. Het gewricht onderaan de duimmuis heeft veel te verduren wanneer er kracht wordt gezet met de duim. Veelvoorkomende oorzaken van deze klachten zijn gewrichtsslijtage of een gebrek aan stevigheid van de banden en spieren rondom het duimbasisgewricht.

Wij kunnen u helpen bij pijnklachten aan de duim. Onze tot handtherapeut opgeleide fysio- en ergotherapeuten hebben veel ervaring met duimklachten. Allereerst wordt de exacte oorzaak van de pijnklachten onderzocht, want een goede diagnose is van groot belang om de juiste aanpak te bepalen. Vervolgens wordt bepaald hoe de beweeglijkheid, de coördinatie en de kracht van de duim is en wordt in kaart gebracht welke praktische problemen u ervaart tijdens uw dagelijkse activiteiten. Er wordt een behandelplan opgesteld met als doel de pijn te verminderen en de duimfunctie weer te verbeteren. Vaak wordt een ondersteunend spalkje voor u gemaakt, dat het pijnlijke duimgewricht (tijdelijk) ondersteunt.

In ongeveer 80% van de gevallen leidt onze behandeling bij duimklachten tot een bevredigend resultaat. Bij onvoldoende verbetering kunnen wij u, uiteraard in overleg met uw huisarts, snel doorverwijzen. Wij werken samen met diverse medisch specialisten uit de regio en organiseren bovendien op de vestiging in Almelo vanaf 26 juni gezamenlijke spreekuren met de hand- en polschirurgen van Xpert Clinic. Ook na een operatieve ingreep aan de duim bent u bij onze handtherapeuten aan het juiste adres.

Wanneer u bovenstaande klachten herkent, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Uiteraard kunt u ook met alle andere hand, pols, elleboog en schouderklachten bij ons terecht. Een verwijzing is niet noodzakelijk.

Afspraken maakt u via het centrale telefoonnummer 030 – 254 70 90 of via het afsprakenformulier op www.handtherapie.nl

Handtherapie Nederland Brugstraat 2 7607 XG Almelo