Afbeelding
Foto: PR Torentje

Torentje: herijking en verrijking van de plek

ALMELO - In het Kunst-Torentje bij de rechtbank aan de Egbert Gorterstraat exposeert de omgevingskunstenaar Anouk Mastenbroek.

De kunstenaar studeerde aan de kunstacademie ArteZ en maakt monumentaal ruimtelijk werk met een poëtisch karakter. Ze laat zich daarbij inspireren door observaties van landschap, stedelijk weefsel en de statements van de architectuur. Dat gebeurt vanuit een historisch perspectief van de locatie, in combinatie met de zeggingskracht van de huidige plek.

Eenvoudige monumentale ingrepen in het landschap of plaatsgebonden opstellingen herijken volgens haar als het ware het vergezicht en verrijken de blik. Spiegels, glasplaten en pigmentvlakken vormen ingrepen die moeten concurreren met de omgeving waarin ze staan opgesteld, maar bevragen deze omgeving ook met hun contrasterende karakter.

Mastenbroek koos in Almelo voor een organisch concep in een strakke omgevingt, waarbij het gebruik van het hoge rood een reactie is op het diepe blauw van het Gerechtsgebouw. Zelf spreekt ze ook over het red light van de nacht die op deze plek wel wat kleur van de verwachting en de verbeelding kan hebben. De expositie duurt nog tot en met 2 juni.