Afbeelding
Foto:archief

Kritiek aanschaf dienstauto van de gemeente (op diesel)

ALMELO – Opnieuw laten de vier linkse fracties in de gemeenteraad van Almelo van zich horen en plaatsen ze kritische aan- en opmerkingen. Nu geldt de aanschaf van een nieuwe dienstauto, een Volvo S90 met dieselmotor, als het mikpunt van PvdA, SP, GroenLinks en Leefbaar Almelo.

De kwestie werd via sociale media overigens voor het eerst aangekaart door de politieke partij Almelo Centraal, die er bij de verkiezingen niet weer in slaagde een raadszetel te bemachtigen. De vier wel vertegenwoordigde partjen stellen er nu vragen over: 'Wij hebben het idee dat hier het imago/ego voorrang krijgt ten opzichte van functionaliteit en zorg voor het milieu en de medemens. Het college zou een voorbeeldfunctie moeten hebben voor een ieder.'

Blok van zeven zetels

De vier fracties, samen een blok van zeven zetels in de raadszaal, willen van het college van burgemeester en wethouders weten of het een leaseauto is of dat voor een andere constructie is gekozen en voor welke termijn. Ze wijzen op de mogelijkheid voor het declareren van kilometers met de eigen auto gereden.

Plus de duurzaamheid

Ook willen ze weten waarom het oog niet is blijven rusten op een auto die milieuvriendelijker is dan een type dat op diesel rijdt. Ze zinspelen op (inter)nationale klimaatakkoorden en duurzame opwekking en aanwending van energieke grondstoffen, waar ook raadsbreed in Almelo aandacht voor bestaat.