Afbeelding
Foto: PR ON

ON door promotie naar de tweede klasse op een de club passend niveau en 't kan nog beter, ook PH komt er aan

ALMELO - Het eerste elftal van de voetbalclub Oranje-Nassau is kampioen geworden heeft dit aan de Maardijk en elders in de stad uitbundig gevierd.

ON, zoals de club in de volksmond heet, is in menig opzicht een grote club en speelt met het vlaggenschip al jaren veel te laag, gezien de omvang, de allure, de historie en het potentieel. Het keurkorps hoort minimaal in de twee klasse thuis, maar de eerste klasse zou ook haalbaar moeten zijn, met clubs in de omgeving, zoals DETO en DOS'37 in Vriezenveen, SVZW in Wierden en Vroomshoopse Boys, dat overigens degradatiezorgen heeft.

Voor alles en iedereen bij ON was het een grote opluchting dat het afgelopen weekend wél lukte, waar het eerder, mede vanwege de druk en het verwachtingspatroon, vaak te elfder ure toch weer misging. Ook in de kampioenswedstrijd kwam ON achter te staan, maar dankzij goals van in de eerste helft Ruud Hondebrink en in de tweede helft Dennis Voorhuis kwam het uiteindelijk goed. Wat volgde was een explosie van gelukzaligheid en een orgie van vreugdezang. Dat begon al op he veld, ging door in kleedkamer en kantine, en kreeg een vervolg in stad en ommeland. Het komt de spelers en hun trainer Peter Bokma meer dan toe en nóg hoger kan zekergezien de statuur van de club.

Overigens zal ook PH wel kampioen worden, ook een logische zaak, want deze club werd van een gerenommeerde zondagvereniging een zaterdagclub en moest helemaal onderaab beginnen, in de vierde klasse. De vraag was niet of PH kampioen zou worden, maar wanneer. Na de ruime winst afgelopen zaterdag bij Sportclub Rijssen (O-6) kan de ploeg van trainer Roy Bouck dit weekend thuis tegen SVV uit Sibculo in de Schelfhorst de vlag hijsen. Mogelijk over enige jaren ON-PH in de eerste klasse.