nieuwe N18 bij Haaksbergen
nieuwe N18 bij Haaksbergen Foto: PR Rijkswaterstaat

Almelose bedrijven blij met opening van N18

ALMELO Ook in Almelo zijn ondernemers blij met de opening van de nieuwe autoweg N18 over een lengte van 27 kilometer.

De nieuwe weg verbindt Twente met de Achterhoek en Arnhem/Nijmegen. Het verkeer gaat sinds afgelopen week om de kernen van Usselo, Haaksbergen en Eibergen heen. Er zijn diverse ongelijkvloerse kruisingen, fietstunnels en gescheiden weghelften. De vernieuwing maakt onderdeel uit van werkzaamheden aan de N18 tussen Enschede Varsseveld, die met de openstelling van de nieuwe weg zijn afgerond.

De aanleg, uitgevoerd door een combinatie van bedrijven onder de noemer Noaber18, vegde een investering van ruim driehonderd miljoen, waaraan de naast het rijk de provincies Overijssel en Gelderland meebetaalden, maar ook de regio Twente en de gemeenten die er zowel economisch als sociaal baat bij hebben.

Minister Van Nieuwenhuizen noemt de Nieuwe Twenteroute een aanwinst voor de regio. 'Deze N-weg maakt de regio beter bereikbaar; de reistijd tussen Enschede en Groenlo wordt twintig minuten korter. Bovendien draagt de weg bij aan veiliger verkeer en minder overlast. Het verkeer dat eerst door deze drie dorpen ging, gaat er nu omheen.'

Nu nog, vindt de regio Twente, een snellere en veiligere N36 en een A35 van Wierden naar Zwolle.