Afbeelding
Foto: Twentesport.com

Heracles sluit goed seizoen af met ruime zege

ALMELO Heracles wilde met vlag en vaandel het seizoen beëindigen, Sparta spaarde de krachten voor de nacompetitie en dus boekten de Almeloërs een eenvoudige zege op Het Kasteel in Rotterdam: 2-5 dankzij een sterke eindfase. Een mooi slotakkoord van seizoen waar muziek in zat, vooral thuis.

De zege was natuurlijk ook een mooi eerbetoon aan trainer (en ex-speler) John Stegeman die na tien jaar Heracles een andere traditieclub gaat trainen, te weten Go Ahead Eagles in Deventer. Ook zullen enkele spelers vertrekken, al is nog niet duidelijk wie allemaal, behalve keeper Bram Castro, die naar KV Mechelen vertrekt.

Het begon tegen Spara tam, want pas na een plichtmatig half uurtje werd de score geopend, door Sparta, dat via Fred Friday op technisch vaardige wijze de ban brak. Het was pardoes daarna alweer gelijk toen Kristoffer Peterson, die al eerder gevaarlijk was geweest, een solo in de kleine ruimte doeltreffend afrondde: 1-1.

Heer en meester

Heracles was in Rotterdam in alle opzichten de betere partij, ook omdat de club van Spangen (ook een traditievereniging trouwens) geen andere belangen meer had dan fris aan de nacompetitie te beginnen met als enige doel in de eredivisie te blijven.

Na de rust was het Sparta dat wéér op voorsprong kwam door Stijn Spiering, tegen de verhouding in. Heracles wilde het klasseverschil vervolgens per se met een zege onderlijnen en trainer John Stegeman, die tien jaar Heracles ook met een overwinning wenste af te sluiten, besloot twee spitsen gelijktijdig in te brengen: Paul Gladon en Vincent Vemeij die beiden scoorden, Vermeij twee keer en Gladon één keer. Bovendien maakte verdediger Tim Breukers zowaar, surpise surprise, zijn eerste competitiedoelpunt in Heracles-tenue. Eind goed al goed.

Na een maand vakantie wacht de selectie, die zeker nog mutaties ondergaat, de voorbereiding op een nieuw seizoen, als enige Twentse club in de eredivisie. Frank Wormuth is de nieuwe trainer, met een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde. Wormuth staat sinds 2008 aan het hoofd van de trainersopleiding van de Duitse voetbalbond. Ook trainde hij het Duitse nationale elftal onder twintig jaar.