Afbeelding
Foto: Michel ten Velde

Ten Velde wint Twents goud met zijn super aspergesalade

ALMELO - Voor zijn Twentse aspergesalade heeft poelier Michel ten Velde van het Eskerplein goud gewonnen Ten Velde bleef Ivo Busscher uit Lonneker (zilver) en keurslager Gerben Kamphuis uit Hellendoorn (brons) voor.

Zo'n dertig jaar geleden begon Ten Velde met het verkopen van een klein assortiment kip aan de Kapittelhuisstraat in Albergen. Het vakmanschap en de passie waarmee dat gebeurtde zorgde er al snel voor dat de poelier uit zijn jasje groeide. Een paar jaar later verhuisde Ten Velde met zijn winkel naar de Ootmarsumsestraat in Almelo en sinds 2006 zetelt hij ,et een winkel en luxe eethoek aan het Eskerplein in de wijk Sluitersveld, een winkelplein met een stedelijke en zelfs regionale functie.

In de loop der jaren breidde het assortiment enorm uit met tevens veel verse kant-en-klaar producten en maaltijden, snacks, broodjes en uiteraard 's mans lekkere Kippelingen. Want ja, wat lekker is haal je dichtbij.

Dagelijks bereiden eigenaar Michel ten Velde, chef-kok Erwin Boers en het hele team met passie en liefde de beste en lekkerste specialiteiten, wat in de strijd om de aspergesalade dus goud werd.

De Twentse asperges stonden ook afgelopen maandag weer centraal tijdens de Verkiezing van de Twente Asperge Ham-Salade-Wijn-Terras 2018. Een competitie voor wijnhandelaren, ambachtelijke slagers en groentespeciaalzaken die de laatste vier jaar een vast onderdeel is van de Twente Asperge Tour en veel enthousiaste deelnemers kent uit de veertien gemeenten in Twente.