Afbeelding
Foto:

Wonen mét zorg belangrijk

ALMELO - De Stichting Huurdersplatform Beter Wonen organiseert komende donderdag, 17 mei, de jaarlijkse vergadering voor alle huurders van Beter Wonen. Hier komen diverse belangrijke thema's aan bod, zoals de groeiende wens voor zorg en vereenzaming van ouderen.

Tijdens de jaarvergadering is er ruimte om met huurders in gesprek te gaan over wat hen bezig houdt én over het thema dat de SHBW dit jaar voorop stelt: Wonen met zorg. De SHBW is de gesprekspartner van de directie van Beter Wonen als het gaat om de belangen van alle huurders. Momenteel is er veel discussie over wat wonen met zorg nou eigenlijk inhoudt. Is dat het zo lang mogelijk blijven wonen in je eigen woning? En welke aanpassingen moeten er dan worden gedaan aan de woning om aangenaam te kunnen blijven wonen? Denk hierbij aan brede deuropeningen, geen drempels, inloopdouche, traplift, enzovoort. En welke rol speelt de corporatie in het mogelijk maken van deze faciliteiten? En is langer thuis wonen wel zo fijn? Of is het oude systeem van bejaardenhuizen in een opgefrist jasje veel prettiger? Mensen die ouder worden, vereenzamen vaak ook thuis. Ondanks de goede zorgvoorzieningen in de buurt. Veel ouderen missen de mogelijkheid van zorg in het pand, iets leuks kunnen doen en aanspraak door alleen de trap af te lopen. Met ander woorden: activiteiten in gezamenlijke ruimtes. Welke oplossingen zijn er?

Gastsprekers
Erik Temmink, directeur van CarintReggeland en een verpleegkundige van Buurtzorg Nederland laten hun licht schijnen over dit onderwerp. Verder zijn Peter van der Hout, directeur van Beter Wonen, Caroline Vos, manager Woondiensten en Theo de Bruijn van de Raad van Commissarissen aanwezig. Zij zijn erg benieuwd naar wat u als huurder vindt van dit onderwerp en zij gaan daarom graag het gesprek met u aan.

Programma:
19.00-19.30 uur: besloten deel voor alleen de huurders van Beter Wonen, terugblik op behaalde resultaten en vooruitblik op de toekomst 19.30-20.00 uur: koffie, en inloop voor alle overige geïnteresseerden in het onderwerp Wonen met zorg. 20.00-21.00 uur: Twee sprekers en ruimte voor vragen en discussie met de aanwezigen.