Afbeelding
Foto: Marinus Blaak

Almelo vermoedelijk de meest uitgesproken Twentse gemeente waar het gaat om 't Eurovisie Songfestival

ALMELO – Het kan maar zo zijn dat Almelo de meest uitgesproken Songfestivalgemeente in Twente en verre omstreken is. Die kans is heel groot. Dat komt onder meer door de onvermoeibare inzet van Hans Mekenkamp. Hopelijk heeft Waylon zich deze week geplaatst voor de finale van het Songfestival dat zaterdagavond in Lissabon plaatsvindt en in Almelo als nergens anders wordt meebeleefd.

En als dat zo is, dit was bij het per perse gaan van deze krant nog niet bekend. Als hij zich plaatst voor de eindstrijd is de grote vraag natuurlijk of hij de tweede plaats van 2014, die hij met met The Common Linnets bereikte, dit weekend in Lissabon kan overtreffen? Als het ergens afgesmeekt wordt, dan wel in Almelo...

Hoe dan ook zal het aan Hans Mekenkamp niet liggen. Hij is presentator/medewerker bij de lokale omroep AAvisie, presenteert er al jaren zijn programma De Poppen aan het Dansen en is een fanatiek promotor van het Nederlandse lied in het algemeen en het Songfestival in het bijzonder.

Ding a Dong

Zo was onlangs (op Koningsdag) het programma Songs for Lissabon te horen. Met een deskundig panel werd vooruitgeblikt op de Eurovisieweek. Opnieuw was Getty Kaspers één van de gasten. De zangeres uit Enschede won 43 jaar geleden met de Enschedese formatie Teach-In het Songfestival in Stockholm met het nummer Ding a dong. Teach-In is tot op heden de laatste Nederlandse winnaar van het Songfestival. Onlangs werd dit lied gekozen tot het beste Twentse lied ooit. In het forum van Mekenkamp zaten op Koningsdag ook muzikant Iris Dijkstra, liedjesschrijver Gert Steenhagen, zangeres Annemiek Imhof en songfestivalfan Gerrit Lubbers.