Afbeelding
Foto:

Mini Maker Faire in Almelo

ALMELO - Lijkt het je leuk om kennis te maken met uitvinders, kunstenaars, wetenschappers en makers? Kom dan op woensdagmiddag 23 mei naar de Mini Maker Faire in Almelo!

Er zijn veel presentaties en workshops. Je kunt niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Ontdek welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden. Ervaar en beleef op welke manier kunst, wetenschap en techniek samen tot spannende creaties leiden. Tussen 14.00 en 17.00 uur ben je welkom op het Indiëterrein, je kunt dan meedoen met allerlei workshops, zoals bouw je eigen zoutwaterbootje of doe mee aan de chocolade challenge. Programmeer een robot met gezichtsherkenning, bouw een tekenrobot of een elektronische spin. Maak je eigen stopmotion verhaal. Kijk wat je allemaal kunt bouwen met technisch constructiespeelgoed en maak je eigen knikkerbaan. Neem een kijkje bij de surgeon simulator en ontdek wat tape jockey-en is!

Belevenis voor iedereen
Het Mini Maker Festival is voor jong en oud, het is een belevenis voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap, techniek, nieuwe ontdekkingen, zelf dingen doen én maken! Het Mini Maker Festival maakt deel uit van het Maker Festival Twente. De vijfde editie van MFT is op zaterdag 26 en zondag 27 mei in Roombeek Cultuurpark en staat in het teken van de Vrolijke Frankenstein. MFT wordt georganiseerd door Tetem en Museum TwentseWelle. In Almelo is het Mini Maker Festival op woensdag 23 mei van 14.00 tot 17.00 uur op het Indië Terrein. De toegang is gratis! Locatie: Sluiskade Noordzijde 14, Almelo?