Afbeelding

Wisselende hockeyresultaten voor Almeloërs bij Malburgen

ALMELO – Het vrouwenteam van MHC Almelo verloor in Arnhem van Mulbergen, maar de mannen kwamen, ook bij Malburgen, wél tot winst

De vrouwen van Almelo, uitkomend in de tweede klasse, lieten het in de eerste helft liggen, volgens trainer-coach Remko Gelmers: 'We begonnen te onzeker en te slap aan de wedstrijd, wat resulteerde in een 2-0 achterstand bij rust.' In de tweede helft kwam Almelo terug, maar het leverde slechts één treffer op. De wil en de inzet waren er volgens Gelmers wel weer, maar er was te weinig tijd om er nog een gelijkspel uit te slepen. Gelmers: 'Een beetje geluk is soms ook nodig, het zat in de tweede helft ook allemaal net niet mee, met voldoende kansen, die bijvoorbeeld eindigden op de paal.'

Voor de mannen van Almelo was het een belangrijke dag om aansluiting te houden met de top vier en in aanmerking te komen voor de daarmee gepaard gaande play offs. Thuis tegen Malburgen was het 5-5 geworden, maar in Arnhem werd het 5-3 voor de Almelose mannen van trainer-coach Alexander Enzerink, maar die vindt dat er nog veel te verbeteren valt. 'We moeten kritisch blijven en zijn nog lang niet uitgeleerd. Dan is het mooi meegenomen dat we bij EHV vrijdag (vandaag, red) kunnen oefenen, want richting het einde van het seizoen moet en kan alles alleen maar beter worden.'

EHV-mannen veilig

De hockeymannen van EHV, de eersteklasser uit Enschede, hebben juist afgeloprm weekend lijfsbehoud zeker gesteld. Weliswaar leden de Enschedeërs een 4-0 nederlaag bij koploper IJsseloever, maar hekkensluiter Fletiomare verloor met 1-0 bij Amersfoort waardoor de onderlinge marge van zeven punten met nog twee wedstrijden te gaan onoverbrugbaar is. Trainer-coach Gerard Alblas was niet alleen daarover goed te spreken: 'Omdat we door allerlei oorzaken maar dertien man hadden, kwamen we na rust fysiek te kort om bij te blijven. Ook voor EHV is de oefenpot tegen Almelo van waarde om weer boven jan te komen en speltactieken uit te proberen.