Afbeelding
Foto: BL

Heracles feestend als Heeren van Almelo jubelseizoen uit

ALMELO – Heracles speelt zondag de laatste wedstrijd van de competitie 2017-2018 op Spangen in Rotterdam tegen Sparta. Het is een duel om des keizers baard, maar toch een mooi affiche: twee traditierijke clubs tegenover mekaar 'op' een Kasteel.

Heracles is op voorhand al zeker van een plek bij de besten van het rechter rijtje. Het had meer kunnen en wellicht ook wel moeten zijn (linker rijtje), maar na zich veilig te hebben gespeeld geraakte de echte swing er een beetje uit. Sparta zal het treffen tegen Heracles zien als voorbereiding op de nacompetitie waartoe de club veroordeeld is.

Heracles beëindigde de laatste thuiswedstrijd afgelopen weekend tegen FC Utrecht met een gelijkspel van 2-2. Opmerkenswaard is nog wel dat de jonge Niels Leemhuis na een paar invalbeurten zijn debuut in de basis maakte. Het talent, als zovele andere (onder wie Breukers en Niemeijer) opgepikt bij Quick'20 in Oldenzaal, speelde een uur mee en hield zch staande.

Jubileum

De wedstrijd stond overigens in het teken van het jubileum, want Heracles stond uitgebreid stil bij het 115-jarig bestaan, formeel was dat gisteren, want de club is van 3 mei 1903, en espeelde eenmalig in retrotenue. Ook werd e laatste thuiswedstrijd aangegrepen om afscheid te nemen. De huidige trainer John Stegeman in Almelo vertrekt zoals bekend naar Go Ahead Eagles em bljft dus ook tegen FC Twente spelen en keeper Bram Castro komt volgend seizoen uit voor KV Mechelen.

Eregalerij

Verder was afgelopen week voormalig goalgetter/topscorer Everton Ramos da Silva weer eens in het stadion om zich als een van de vele iconen van de club te laten toejuichen. En tijdens een plechtigheid mocht de naar de KNVB vertrokken algemeen directeur Nico-Jan Hoogma een portret onthullen van zichzelf in de eregalerij,