eerdere waterstofauto Twente
eerdere waterstofauto Twente Foto: archief

Nieuwe waterstofauto Twente zuinig en snel

ALMELO/ENSCHEDE - Het Studententeam Green Team Twente van de Universiteit Twente onthulde deze week zijn gloednieuwe waterstofauto de Aurora One. Deze waterstofauto van de toekomst strijdt in juli op wereldniveau om de titel meest zuinige en snelle stadsauto.

Het internationale, multidisciplinaire team van de UT bestaat uit 22 toegewijde studenten, die allemaal geloven in waterstof als het antwoord op de groeiende vraag naar nieuwe brandstoffen. Ze zijn vanaf begin september bezig geweest met het ontwerpen, bouwen en testen van de stadsauto van de toekomst. Het Twentse studententeam heeft dan ook hoge verwachtingen van de Aurora One.

Veranderingen
Afgelopen jaar heeft Green Team Twente veel aandacht besteed aan het presenteren van zichzelf als een gevestigde orde op het gebied van technologische ontwikkeling en duurzaamheid. Hierbij heeft het aannemen van een nieuwe identiteit een grote rol gespeeld. Het team ruilde haar rode kleur in voor groen. Met de nieuwe kleur en een volledig nieuw aerodynamisch ontwerp onderscheidt Aurora One zich van zijn voorgangers. Deze wijzigingen vloeien voort in het uiterlijk van de wagen. De strakke lijnen benadrukken het nieuwe aerodynamisch design en de groene kleur representeert de nieuwe identiteit van Green Team Twente.