Afbeelding
Foto: archief

Bolletje is een van de bedrijven die zich inspannen voor inclusieve arbeidsmarkt Twente met praktijktalenten

ALMELO - Bolletje in Almelo is een van de deelnemers aan de 99vanTwente: een samenwerkingsverband dat zich inspant voor een inclusieve arbeidsmarkt: een maatschappelijk belang (banen voor jongeren) gekoppeld aan een bedrijfsbelang (vervulling vacatures).

Bolletje, Visschedijk, Thales, Sallandse Wegenbouw, Groene Taxi, Axent Groen en IKT namen het initiatief tot oprichting van de 99vanTwente. Aangesloten werkgevers richten zich op het vergroten van (duurzame) werkgelegenheid voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt in de regio. Vanuit 99vanTwente is de samenwerking gezocht en gevonden met het Jongerenoffensief van Werkplein Twente dat deze week een voorjaarsevenement hield met leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en praktijkonderwijs (PRO). De doelstelling was leerlingen een kijkje in de keuken van werkgevers te bieden en andersom werkgevers bekend te maken met dit praktijktalent, ook jongeren. Ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt behoren tot de doelgroep.

Waarbeek

Het pretpark de Waarbeek opende donderdag de deuren voor dertig werkgevers en dienstverleners en ruim 150 leerlingen. Deze werkgevers lieten zich in het ochtendprogramma inspireren door collega-werkgevers uit diverse sectoren die hun ervaringen vertellen met het praktijktalent en de stages en banen die zij creëren voor leerlingen uit het speciaal onderwijs. Werkgevers zijn hard op zoek naar personeel. Sommige werkgevers hebben ervaring met praktijkleerlingen, andere niet. Dat kan elkaar aanvullen. De bedoeling is ze bij elkaar te brengen zodat ze elkaar léren kennen en de mogelijkheden ónderkennen.