Afbeelding
Foto: PR

Daniel Lohues doet ook Almelo aan

ALMELO - Traditiegetrouw gaat Daniƫl Lohues op tournee nadat hij in februari een nieuw album heeft uitgebracht. De schoorsteen moet roken. De troubadour meldt zich komende dinsdag in het Theaterhotel Almelo.

Het nieuwe album is een verzameling liedjes geworden waar onderwerpen als reizen en thuiskomen, verloren liefdes, Nedersaksisch Nederland, religie, vriendschap en familie voorbijkomen. Gefundenes Fressen. En een snufje moraal. In de taal van zijn geboortegrond worden relativering, verlangen en hoop bezongen in puntig repertoire.

'Bijna al deze nummers zijn ontstaan in een droom. Midden in de nacht wakker worden en denken dat ik de muziek nog aan heb staan beneden. Maar dan bleek het in mijn hoofd te zitten. Dan ging ik uit bed om die nog niet bestaande muziek uit te gaan werken tot nieuwe nummers', aldus de zanger uit Erica..

Prijzig

Lohues kreeg onderscheidingen als een Zilveren Harp, Edison, Annie MG Schmidt prijs. Hij werd ereburger van de gemeente Emmen en ontving de Cultuurprijs van Oost Nederland.