Afbeelding
Foto: Olaf

Seks & Drugs & Rot & Roll in Hof 88

ALMELO – Na de voorstelling over de jaren zeventig zijn nu de jaren tachtig van de troubadour aan snee. Hij laat het zaterdagavond horen in Hof 88. Met mooie verhalen, trivia en feiten, fijne vertalingen en eigen liedjes.

In het programma Seks & Drugs & Rot & Roll brengt de zanger/entertainer, die ooit de doorrookte concertzaal van de Poort van Kleef in Almelo op overompelende wijze in dampen van muziek en nevelen van wolken hulde, het publiek terug naar de tijd dat meneer en mevrouw nog jong en mooi waren, op school zaten, een gezin grootbrachten, of juist nog geboren moesten worden. De allemachtig prachtige jaren tachtig.

Het theaterconcert gaat over Wham! op Wembley, Springsteen en Bowie in de Kuip, Prince in Paradiso. Een jamsessie met Supertramp in de Mazzo, Het televisie debuut van Jan Rot bij Sonja Barend, op tour met de Golden Earring, de bijna-plaat met Paul de Leeuw, een masterclass van Henny Vrienten en een reddend telefoontje van de producer van Gerard Joling.

Beatrix en Cruijff

Over Toppop, Countdown Café, Sky Channel en MTV, maar ook over krakers, je eerste cd, je eerste computer, de opkomst van aids, de kroning van Beatrix, Cruijff naar Feyenoord, Thatcher en Reagan in Spitting Image, Live Aid, en RUR met Jan Lenferink.

Kortom, het programma is een spetterend vervolg op Jong & Veelbelovend over zijn jaren zeventig, waarmee Rot de Annie MG Schmidtprijs won.

Lauwer en louter

Jan Rot (1957) is zanger, componist en tekstdichter. Hij is inmiddels beroemd en alom geprezen om zijn virtuoze vertalingen ('hertalingen') van grote hits en klassieke muziek naar het Nederlands. Hij won in 2016 als gezegd de Annie M.G. Schmidt-prijs met het lied Stel dat het zou kunnen als beste theaterlied en werd in 2017 genomineerd voor dezelfde prijs met het lied Solidariteit. In maart 2018 bracht hij de cd Magistraal uit.