Afbeelding
Foto: archief

Mutaties bij Oostvaarders aan vooravond festival in centrum

ALMELO – Bij het shantykoor De Oostvaarders heeft Anton Pots het voorzitterschap op zich genomen. Hij volgt Henk Nij Bijvank op die na acht jaar het stokje heeft overgedragen.

Twee termijnen was Nij Bijvank de bestuurlijke leidsman, maar volgens hem zorgt een wisseling van de wacht voor nieuw elan. Pots heeft zijn sporen overigens al ruimschoots verdiend als secretaris van de activiteitencommissie van het buitengewoon actieve shantykoor. Ben Steffens wordt als penningmeester opgevolgd door Henk Abels.

Ook nieuwe dirigent

De Oostvaarders moeten ook op zoek naar een nieuwe dirigent. De huidige, Hans Visschedijk uit Hengelo,vindt het in juli na vijf jaar mooi geweest en wil het rustiger aan gaan doen.

Festival in binnenstad

Het koor houdt trouwens 27 mei zijn tweejaarlijkse shantyfestival in de binnenstad. Op drie podia (Koornmarkt, Marktplein en Talamini) geven dan zes koren gratis concerten. Naast de Oostvaarders zijn dat het vrouwenkoor Schellevissen uit Almelo paraat, de Loo- en Drostensingers uit Daarle bij Emmen, de Stuyvesant Sailors uit Wolvega en de Schuytenvaerders uit Tubbergen. Voor een internationaal tintje zorgt het Gronauer Shantykoor. De opening van het festival in de Almelose binnenstad zal om half één burgemeester Gerritsen voor zijn rekening nemen..