Nieuw honk bij jeugd ASV'57

AADORP/ALMELO – De voetbalclub ASV'57 in Aadorp krijgt het steeds beter voor elkaar. Na een nieuw clubhuis, nieuwe kleedkamers, een pannakooi, een kunstgrasveld en een tribune bezijden de lijn is er nu ook een jeugdhonk. Dat jeugdhonk is in de voormalige ruimte van het wedstrijdsecretariaat, dat door de digitalisering al enige tijd in onbruik was: omgetoverd tot een heus jeugddomein. Er kan gebruik worden gemaakt van zitzakken en een loungebank. Alles lekker chill. Ook kan een voetbalspel worden gebruikt, is er de mogelijkheid te darten, te sjoelen of televisie te kijken. Verder zal de ruimte worden gebruikt door de supportersclub Vak 57. Zij kunnen hier hun spullen kwijt en nieuwe vlaggen en spandoeken maken. Het jeugdhonk is onlangs geopend door jongste leden Luuk Velten, Tim ter Beek en Joelle Smit die ballen door de deur schoten waarna de jeugd massaal bezit van het honk nam. Overigens kan het honk door de week ook worden gebruikt door Aadorpse jeugd die geen lid is; daarvoor is ASV'57 een dorpsclub met maatschappelijke relevantie.

Nieuwe preses voor Jeugdfonds

ALMELO - Na acht jaar voorzitterschap van het Jeugdfonds Almelo heeft Anthon Sjoers de spreekwoordelijke hamer aan Frans Schoondermark overhandigd. In een formele bijeenkomst bracht Sjoers, ooit wethouder van Almelo, nut en noodzaak van het fonds onder de aandacht. Naar zijn aard ondersteunt het Jeugdfonds Almelo kinderen van ouders met een laag inkomen, zodat ze kunnen sporten, aan cultuur kunnen deelnemen of een muziekopleiding kunnen volgen. In dat geval worden contributie of lesgeld vergoed. Het fonds werkt met financiële bijdragen van sponsoren. Ook de gemeente Almelo is erbij betrokken. Het afgelopen jaar ontvingen bijna negenhonderd Almelose kinderen op de een of andere manier ondersteuning.

Meer matches Slingerbeurs

ALMELO - Met een geschatte waarde van 115.000 euro zijn afgelopen 241 matches tot stand gekomen tijdens de achtste editie van de Slingerbeurs. De beurs vond plaats in het atrium van het ROC van Twente aan de Wierdensestraat te Almelo. De bedoeling van de jaarlijkse beurs is dat bedrijven en instellingen wensen van maatschappelijke organisaties en verenigingen mogelijk maken door op wat voor manier dan ook diensten en middelen aan te reiken. Er werden meer afspraken gemaakt dan vorig jaar.