Jos Lammertink (1974 Nederlands kampioen)
Jos Lammertink (1974 Nederlands kampioen) Foto: archief

Wielercafé met Jos Lammertink en Jeffrey Hoogland in Marke Wierden

ALMELO/WIERDEN - De organisatie van de Ronde van Overijssel ontvangt twee aansprekende gastenin het wielercafé dat komende dinsdagavond in zaal De Marke te Wierden plaatsvindt.

De voormalige topwielrenner Jos Lammertink en de kersvers wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland komen aan het woord. Lammertink is ondanks zijn ziekte nog altijd een liefhebber en kenner. Ook is hij al jaren betrokken bij de organisatie van de Ronde van Overijssel. In zijn hoogtijdagen won hij etappes in de Ronde van Spanje, trok sprints aan in de Tour de France, werd Nederlands kampioen en spurtte in een legendarische Ronde van Wierden om de winst met met Francesco Moser en uiteraard schreef hij de Ronde van Almelo op zijn naam. Hoogland, geboren in Nijverdal, is wereldkampioen op de baan. Hij werd afgelopen maart in Apeldoorn op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de kilometer tijdrit en de teamsprint.

Uiteraard is rondemiss Lotte Altena uit Wierden in het wielercafé van de partij. Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel die zaterdag 12 mei plaatsvindt. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers. De streep voor de traditionele Dorp van de Ronde-tussensprint ligt in Enter (gemeente Wierden), omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.