Afbeelding
Foto: PR

Kirsten Wild: erelid met een eigen bocht

ALMELO – Kirsten Wild, veelvoudig kampioen bij het wielrennen op de weg én de baan, is in haar geboortestad Almelo gehuldigd. Ze is bij en door haar club De Zwaluwen tot erelid benoemd en kreeg een bocht op het clubwielerparcours van De Sumpel naar zich vernoemd. Het is een eer, en zo zei Wild het ook te ervaren.

Als jong aanstormend talent kwam de kleine Wild bij De Zwaluwen terecht. De club heeft al meer grote talenten voortgebracht, onder wie Bert Boom en Hennie Stamsnijder uit Enter, Jos Lammertink en Wim Albersen uit Wierden, de jongens van Boom en Pluimers uit Enter...

Ook in de cross heeft De Zwaluwen een keur aan megatalenten voortgebracht. Zowel de wegcoureurs als de veldrijders loven immer de Almelose Wieler Club De Zwaluwen. Wild werd er groot en is nu een voorbeeld voor het aanstormende talent.

Stad waar talent ontlook

Wild woont alweer jaren in Zwolle, waar ze haar draai heeft gevonden en wegens haar successen ereburger is geworden, maar zal de stad en club waar haar talent ontlook, nooit vergeten.

Wild won vorige maand nog drie keer goud op het WK baanwielrennen in Apeldoorn. Ze staat bij De Zwaluwen als een koningin te boek die haar hoesbreef nooit zou hebben verloren. 'Kirsten weet waar ze vandaaan komt.' De huldiging in Almelo maakte ook indruk op haar: 'Wat een eer, een eigen bocht op het parkoers van m'n oude club én erelid', twitterde ze.