Folkert Velten (van Heracles en de schrik van Real Madrid)
Folkert Velten (van Heracles en de schrik van Real Madrid) Foto: PR Heracles

Freewheelend naar 115-jarige jubeldag

ALMELO – Er staat voor Heracles weinig meer op het spel in het nu snel aflopende seizoen. De nacompetitie om een Europees ticket lijkt ver weg doordat de ploeg het wel goed lijkt te vinden.

Heracles speelde zich een paar weken geleden definitief veilig, maar kon het niet opbrengen ook voluit voor de play-offs te gaan om te proberen Europees voetbal te bereiken. Zo werd er thuis kansloos verloren van een swingend AZ, dat met Wout Weghorst een ex-Heraclied en neo-international in de gelederen heeft en zich opmaakt voor de bekerfinale in De Kuip te Rotterdam.

Op 29 april is de laatste thuiswedstrijd, tegen FC Utrecht, en de laatste wedstrijs is op Spangen tegen Sparta Rotterdam, interessant voor de competitiestaart. Tijdens de wedstrijd tegen Utrecht staat Heracles, opgericht op 3 mei 1903, uitgebreid bij het 115-jarig bestaan. Bij deze zogenoemde jubileumwedstrijd speelt de ploeg van trainer John Stegeman in een jubileumshirt, gebaseerd op een tenue uit 1903 en in de zwart-witte clubkleuren van nu.

Hoofdsponsor Asito en kledingsponsor Acerbis staan ter ere van het jubileum eenmalig hun plaats op het shirt af. Het jubileumshirt wordt uitsluitend in de jubileumwedstrijd gedragen. Voor supporters van Heracles Almelo is een beperkte oplage van 115 genummerde jubileumshirts beschikbaar.

Heracles Almelo heeft in aanloop naar het 115-jarig jubileum opnames gemaakt met clubiconen als René Kolmschot en Folkert Velten. Deze worden in aanloop naar de wedstrijd gepubliceerd. Daarnaast maakt de club in de komende weken verdere activiteiten rond de jubileumwedstrijd bekend. Ook in de daaropvolgende jubileumweek, met op donderdag de verjaardag, staat de club stil bij het 115-jarig bestaan.

Het is mooi dat strreekiconen Rene Kolmschot en Folkert Velten daar een mooie rol in toebedeeld hebben gekregen. Kolmschot, van Saasveldia, speelde 15 jaar geleden zijn laatst wedstrijd. Niet dat hij er de eerste honderd bij was, maar toch... Velten, van Enter Vooruit scoorde 221 doelpunten in 377 wedstrijd en zette aan de Bornstraat in zijn eentje de defensie van Real Madrid voor gek.