Afbeelding
Foto:

Lever kleine elektrische apparaten in

TWENTE - Mensen hebben steeds meer elektrische apparaten in hun woning, maar dus ook steeds meer oude elektrische apparaten. Deze apparaten worden altijd bij het gewone afval gegooid. Dit is zonder omdat het ook hergebruikt kan worden. De gemeenten Almelo, Enschede, Hengelo en Oldenzaal doen mee met de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op het afvalbrengpunt. Inwoners die e-waste inleveren, kunnen daarmee punten sparen. Hiermee maakt een lokaal goed doel kans op een sponsorcheque van 1.000,00 euro van Wecycle. Ook zijn er mooie prijzen voor de inleveraars.


Inwoners scoren punten als zij op het afvalbrengpunt e-waste inleveren. Hun aanwezigheid op het afvalbrengpunt wordt herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inleveraars de punten verzilveren. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van 1.000,00 euro voor een lokaal goed doel. De actie loopt van 21 april tot en met 31 augustus 2018. De eerste honderd inwoners die vanaf 21 april hun oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij het afvalbrengpunt, krijgen eenmalig een Wecycle kwartetspel cadeau!

Recycling belangrijk
Doel van de inleveractie is om het inleveren van kleine elektrische apparaten en spaarlampen te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij een bezoek aan het afvalbrengpunt. Jaarlijks verdwijnen veel kleine apparaten, lampen en armaturen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle
Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.700 producenten en importeurs.