Afbeelding
Foto: Han Pape

Almelo profiteert ook mee van baten Energiefonds Overijssel

ALMELO - De 'nieuwe investeringen' in verduurzaming zorgen volgens de provinciale overheid voor 1.485 tijdelijke en 94 structurele arbeidsplaatsen in Overijssel. Een deel daarvan slaat ook in Almelo neer.

Over deze resultaten toont gedeputeerde Traag van Duurzaamheid, Energie en Milieu zich tevreden. De verwachting is dat ook in Almelo het vernieuwde gemeentebestuur letterlijk en figuurlijk meer werk gaat maken van de verduurzaming van de stedelijke samenleving, waarbij een beroep kan worden gedaan op het Energiefonds Overijssel. Ook bedrijven en instellingen kunnen er een beroep op doen.

Sinds dit jaar is het Energiefonds Overijssel revolverend, wat wil zeggen dat terugbetaalde leningen opnieuw worden geïnvesteerd. Mede dankzij het Energiefonds Overijssel zou vorig jaar vierhonderd miljoen aan investeringen mogelijk zijn gemaakt, waarbij vanuit het provinciale fonds 180 miljoen werd vrijgespeeld voor duurzame projecten en bedrijven in de provincie. De aldus gerealiseerde energiebesparing zou overeenkomen met het jaarlijkse energieverbruik (gas en elektriciteit) van ongeveer 46.000 huishoudens. De doelstelling van het beleid is in 2050 een energieneutraal Overijssel. Traag zegt dat het Energiefonds Overijssel 'al vijf jaar een onmisbare bijdrage aan de omwenteling naar energiebesparing en het gebruik van nieuwe, schone energie' bewerkstelligt.