Afbeelding
Foto: PR

Miljoenste passagier buurtbus Noordoost Twente; link Almelo

ALMELO/WEERSELO - De buurtbus in Noordoost Twente, die aasluit op busvervoer van het naar Almelo, heeft de miljoenste reiziger welkom geheten. Het was mevrouw Peters, niet zo heel vreemd, want een frequent gebruiker.

Mevrouw Peters reisde nietsvermoedend van Denekamp naar haar dochter in Reutum en werd daar feestelijk ontvangen door onder meer voorzitter Borggreve van de buurtbusvereniging Weerselo en omgeving en de wethouders Steggink van Dinkelland en Volmerink van Tubbergen. Omdat de buurtbus ook Borne aandoet, was zelfs wethouder Mulder van deze gemeente op appèl. Peters kreeg een jaar gratis reizen met het openbaar vervoer aangeboden.

Borggreve, behalve voorzitter al jaren vrijwilliger, noemt de buurtbus bekend en onmisbaar. 'Het is makkelijk om er gebruik van te maken, want je hoeft niet vooraf te bellen en de bus mag buiten officiële halteplaatsen stoppen. Ook zijn de passagiers vriendelijk en word ik altijd bedankt nadat zij uitstappen.' De buurtbusvereniging Weerselo begon 15 oktober 1979 en er staan momenteel zestig chauffeurs ter beschikking. De 500.000ste passagier reisde mee in 1996 en de 750.000ste passagier in 2001.

Alternatieven

Initiatieven voor vervoer in en tussen de kernen zijn in Noordoost Twente belangrijk aangezien er geen treinen in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen rijden. Sinds vorig jaar is het reizen via Openbaar Vervoer in de Regiotaxi ook verleden tijd. Dinkelland en Tubbergen zijn naar aanleiding van deze ontwikkelingen bezig initiatieven te onderzoeken in de kernen om reizen met het openbaar vervoer overzichtelijk en makkelijk te maken. Zo zullen de beide gemeenten binnenkort een overeenkomst ondertekenen voor leerlingenvervoer.