Afbeelding
Foto:

Welkoop helpt je op weg naar een mosvrij gazon

ALMELO - Kun je net als ons genieten van een mooie groene grasmat? Maar lukt het in je eigen tuin niet om dit voor elkaar te krijgen? Welkoop kan je daarbij op weg helpen. Gras heeft veel te lijden in onze tuinen. We lopen en spelen er op, we maaien het kort en meestal niet vaak genoeg, en veelal ligt er ook nog een gedeelte in de schaduw. Hierdoor heeft het best wel een beetje hulp nodig om het goed te kunnen doen. Hierbij kan een goede meststof het verschil maken.

Goede voeding zorgt er in hoofdzaak voor dat het gras sterker word, waarmee je gelijk resultaat hebt en het gras er veel mooier uit ziet. Daarnaast bevatten goede meststoffen ook bacteriƫn. Deze zorgen voor een goed bodemleven, en bouwen in de grond iets op waardoor de natuur gaat helpen met het onderhouden van het gras. Als dit bodemleven voldoende aanwezig is, gaat dit zelfs mosvorming tegen, door dit weer om te zetten in humus. Is er nu veel mos aanwezig in het gras dan kun je dit eerst verwijderen door te verticuteren. Dit zorgt er voor dat het gras weer lucht er ruimte krijgt om te herstellen.

Haal het zelf thuis
In de winkel kunnen de medewerkers een advies geven welke meststof het beste is voor jouw tuin. Het complete assortiment, en daarmee ook de meststoffen, zijn ook online te bestellen. Daar kun je het reserveren en zelf ophalen in de winkel, of je kunt het ze thuis laten bezorgen. Kijk hiervoor op Welkoop.nl of vraag ernaar in de winkel.
De medewerkers van de winkel in Almelo helpen je graag, en met de aanwezige kennis kunnen ze een persoonlijk advies geven. De slogan is niet voor niets 'Verstand van tuin en dier'.