Afbeelding
Foto:

Crowdfunding voor korte film in Almelo

ALMELO - Een groep studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werkt aan een korte film die mogelijk in Almelo wordt opgenomen.

De film Buitenspel is nog in ontwikkeling en zal worden gemaakt voor studenten van het HKU. De film bespreekt een belangrijk thema, namelijk de rolverdeling van man en vrouw en de eigenschappen die onze maatschappij hier aan hangen. Het werpt een blik op de machocultuur die heerst onder mannen. De hoofdpersonages Anne en Nino hebben een hechte vriendschap en werken samen in een fotostudio. Ze hebben hun eigen wereld gevormd, maar die wordt ruw verstoord wanneer de vader van Anne die wereld betreedt.

De studenten hebben de Kolkschool in Almelo gekozen als opnamelocatie voor de korte film. Momenteel zijn ze bezig met het werven van donaties om de kosten van de film te dekken. Hierbij moet men denken aan reiskosten, gebruikte apparatuur en kosten van de locatie. Daarom zijn ze een crowdfunding gestart. Iedereen die dit plan voor de korte film een warm hart toedraagt kan z'n steentje bijdragen en een donatie doen. Dit zal gebruikt worden om de filmopnames te kunnen uitvoeren. De crowdfunding actie loopt nog tot 22 april. Voor meer informatie over "Buitenspel" en om de crowdfunding actie te steunen, kijk op: www.cinecrowd.com/buitenspel of zoek op facebook naar Buitenspelfilm.